Kapoenen op kamp

Het is een enorme belevenis voor kapoe­nen, zo ver, voor de eerste keer op kamp gaan.
Als kleine ontdekkingsreizigers wagen zij zich voor het eerst bui­ten de grenzen van hun vertrouwde omgeving, beleven honder­den avonturen en wor­den geboeid door wat ze tijdens hun reis ontdekken.
Ze doen een hele reeks ervaringen op die vaak compleet nieuw zijn voor hen en die wij als leiding kunnen helpen verwerken.

Van u, ouder, weten we dat het vaak moei­lijk is om uw kapoen gedurende een kamp­periode zomaar aan een toch wel on­be­kende leidingsploeg over te laten.  Daarom willen wij even duidelijk stellen dat wij als leiding ervoor zorgen om een rug­ge­steuntje te zijn bij ervaringen waarmee kapoenen het mogelijk minder makkelijk  hebben.  Tijdens het kamp zal de leiding zijn uiterste best doen om zich in de kapoenen leefwereld te verplaatsen.

Om u enkele voorbeelden te geven :

  • Door middel van spelletjes zal de kapoen gewoon geraken aan een vreemde ruimte, omgeving, duisternis, ...
  • Er zal op een speelse manier worden toegezien dat de kapoenen zich re­gelmatig wassen, propere kleren aantrekken, voldoende eten, ...

Tot slot nog even dit.

Op het kampterrein lopen steeds een aantal overbezorgde kookouders rond die zowat alles zien en horen wat er met uw kapoen gebeurd.
Lees daarom zeker ook het woordje van de kookouders.

Wij als leiding zijn er zeker van dat een eerste kapoenenkamp een onvergete­lijke belevenis is voor Uw kapoen.