Woordje van de kookouders

Iedere ouder die thuis zit, vraagt zich af hoe het met hun schatten op kamp gaat. Als de zon schijnt van “lopen ze geen zonnesteek op door te lang onbeschermd in de volle zon te lopen”, als het regent van “wordt alles niet nat, hebben ze droge voeten ?”
Wel, wij kunnen U vertellen: niet alleen U maakt zich zorgen. Ook wij als kookouders zijn ermee begaan of uw kroost de pet op heeft tegen de zon, de laarzen en regenjassen aan tegen de regen. Maar als er dan toch natte spullen zijn is het onze taak om dit zoveel mogelijk te verhelpen. We doen dan rare dingen om de spullen droog te krijgen, of gaan naar de wasserij, of zelfs een wasdraad boven onze kookvuren waar we schoenen en andere spullen te drogen hangen.
De kleinsten moeten daar meestal minder gebruik van maken, omdat zij regenlaarzen bij hebben. Het zal wel komen doordat mama de reistas klaarmaakt. Maar de groteren die pakken hun valies zelf, en vooral de tussenmaat dames vinden regenlaarzen maar niets. Terwijl als iedereen ze bijheeft en aandoet dit minder schoonheidsproblemen geeft.
Daarom vragen we: kijk even samen het lijstje van de bagage na en zie erop toe dat al de nodige dingen ingepakt zijn. Dat bespaart U kopzorgen hoe de kinderen het stellen, vermits ze dan alles bijhebben. Natuurlijk zullen wij zoals altijd zorgen dat alles goed en droog is, zodat ze de beste verzorging krijgen. Wij van onzent wege hopen op een fijn zonnig kamp en aan ons zal het niet liggen want we zijn er 200% klaar voor.

 

De kookploeg