Scouts en Gidsen Vlaanderen

Abonneren op feed Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bijgewerkt: 2 uur 39 min geleden

Verbonds(be)raad 6 oktober 18

za, 06/10/2018 - 17:41

Het is zaterdag 6/10 als gouw Heide de eerste ‘verbondsraad’ van dit werkjaar ontvangt in ‘Antwerp international School’ te Ekeren. De ruim 100 verzamelde DC’s, gouw- en verbondsleid(st)ers vertegenwoordigen hier alle 500 groepen op onze algemene vergadering, het opperste gezag binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw. Deze raad bepaalt vier keer per jaar het pedagogisch, beheersmatig en organisatorisch beleid voor onze vereniging. 

lees verder

Buitenlands-kamp-café

do, 04/10/2018 - 15:53

MET PLOEG INTERNATIONAAL OP CAFE OM GOED TE STARTEN MET DE VOORBEREIDINGEN VAN JE KAMP

Doe inspiratie en ideeën op voor jouw buitenlands kamp, stel vragen aan professionals en krijg tips voor een geslaagde uitwisseling op kamp!

Ploeg Internationaal organiseert in de drie grote studentensteden - Antwerpen, Gent en Leuven - een avond op café waar je kan luisteren naar enkele originele ervaringen van andere scoutsgroepen; advies krijgt van experts over trektochten en uitwisselingen of gewoon enkele vragen kan stellen over het organiseren van een buitenlands kamp.

lees verder

Groepsaankoop sjorhout 2018-2019

do, 04/10/2018 - 10:41

Hopper Winkel (van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw) en Dienst Avontuurlijke Activiteiten (van Chirojeugd Vlaanderen) zetten tegen de kamp/bivakperiode van 2019 een grote groepsaankoop van kwalitatief sjorhout op. 

lees verder

Een gemeente voor & door scouts

di, 04/09/2018 - 14:16

De tijd voor een keuze van je leven komt eraan; gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober’18. Omdat je die zondag ook een beetje als scout of gids bolletjes kleurt, en omdat kandidaat politici niet zouden vergeten dat ook jongeren dan en daar in het stemhokje staan; daarom schreef de nationale leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen i.s.m. de Vlaamse Jeugdraad een ‘memorandum’.  Dit werd bij alle partijbesturen op tafel gelegd. Dat document beschrijft onze zorgen, onze hoop en alles daartussen waarmee scouting beleidsmakers met een hart voor jeugdwerk wil inspireren … .

lees verder

Leiding met een beperking maar vooral veel goesting en talent.

wo, 29/08/2018 - 13:36

Vanaf 2019 zullen jongeren met een beperking gemakkelijker kunnen deelnemen aan de animatorcursus die hen voorbereidt op het engagement als leiding. Chirojeugd Vlaanderen, Scouts en Gidsen Vlaanderen, KSA, Kazou en Hannibal Vakanties slaan de handen in elkaar met een gezamenlijk project om jongeren met een beperking een plaats te geven in hun leidingsploegen. De jeugdwerkorganisaties organiseren daarvoor geen aparte cursussen, maar zorgen ervoor dat hun bestaande cursussen zo toegankelijk mogelijk worden.

read more

Scouting brengt nieuw jaarthema in stelling op HO'18: Minder is Meer.

vr, 17/08/2018 - 14:18

PERSBERICHT   Scouts en Gidsen Vlaanderen maakt zich met de traditionele ‘Herfstontmoeting’ (HO) - op 24, 25 en 26 augustus - op voor de start van een nieuw jaar scouting. Dat weekend worden zo’n 4.000 leid(st)ers verwacht op De Hoge Rielen bij Kasterlee voor een inspirerend en geanimeerd weerzien na de zomerkampen.

lees verder

Voorafbestelling Jaarwerking 2018

wo, 01/08/2018 - 14:31

Bij de start van het scoutsjaar zorgt Hopper ervoor dat je je jaarkentekens en co makkelijk kan bestellen en afhalen op H.O.

lees verder

Water en vuurmaatregelen bij deze droogte.

wo, 25/07/2018 - 14:20

Zorg goed voor jezelf en elkaar op deze warme dagen. Voorzie een warmteactieplan

We geven je een overzicht van maatregelen rond vuur en watergebruik per regio. Verder krijg je ook wat tips die je best neemt.

lees verder

Waarschuwing warmteactieplan. Hou het hoofd koel.

do, 28/06/2018 - 17:24

De komende dagen voorspelt het KMI aanhoudende warmte. Da's natuurlijk beter dan regen. Maar een voorbereide scout of gids is er twee waard.

Zorg dat je zelf en je leden voorzien zijn op de hitte. Ook open vuur maken mag niet meer overal. Op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Wallonië geldt code oranje.  Informeer je bij het agentschap natuur en bos, op het gemeentehuis van je kampgemeente of bij de kampeigenaar.

lees verder